fbpx

Balansen tiimi

Maarit Balac


Toimitusjohtaja, Balanse /  BalaCon Oy


Ohjaan muun muassa tasapainon- ja kehonhallintaan painottuvaa liikuntaa aikuis- ja senioriryhmille . Huomasin näiden ihmisten parissa, että yllättävän monella on haasteita tasapainonsa kanssa, niilläkin jotka harrastavat aktiivisesti jotakin liikuntaa. Moni asiakkaani harrastaa esimerkiksi sauvakävelyä ja vesijuoksua, mutta heidänkin kohdalla tasapainon- ja kehonhallinta on melko heikko, puhumattakaan niistä ihmisistä, jotka eivät harrasta juuri mitään liikuntaa. 


Koska koen, että ohjaamissani ryhmissä ihmiset saavat paljon hyötyä arkielämäänsä, halusin tuoda samat harjoitukset kaikkien ulottuville paikasta ja ajasta riippumatta. Näin syntyi ajatus Balansesta palveluna.


Keräsin Balansea rakentamaan tiimin, josta löytyy monipuolista osaamista yksilö- ja ryhmäliikunnan ohjaamisesta kaikille, sekä vankkaa kokemusta kuntoutuvien ja senioreiden liikunnan ohjaamisesta. Ohjaajat kertovat omasta osaamisestaan omissa esittelyissään. 


Harvat pystyvät tekemään kaikkea, mutta kaikki pystyvät tekemään jotain. Tutustu Balanseen ja löydä sinulle sopivat harjoitukset. Juhana Tikkanen


Olen Personal Trainerin ja ryhmäliikuntaohjaajan töissäni keskittynyt keski- ja seniori-ikäisten toimintakyvyn ja kunnon parantamiseen. Ensimmäistä senioriryhmääni ohjasin jo vuonna 2001. Ohjaan toki kaiken ikäisiä ihmisiä kohti parempaa kuntoa, mutta koen iäkkäämmät ihmiset kaikista motivoivampana asiakasryhmänä. Tämä johtuu siitä, että voin omalla työlläni tuoda niin konkreettista parannusta asiakkaitteni elämänlaatuun ja liikkumisen helpottumiseen, että ihan samaa lopputulosta ei usein nuorten ihmisten kanssa saavuta. 


Liikkumisessa kannustan välillä kokeilemaan lapsenomaisesti erilaisia tapoja liikkua, pelata ja leikkiä. Emme lopeta leikkimistä siksi että vanhenemme, vaan vanhenemme siksi että lopetamme leikkimisen. Meidän kaikkien elinympäristössä on paljon mahdollisuuksia toteuttaa mielikuvitusta liikkuessaan, oman kodin sängyiltä ja matoilta vesijumppa-altaisiin ja ulkoliikuntapaikkoihin.


Toivottavasti saat tämän sivuston videoilta sekä lisää liikkuvuutta ja kehonhallintaa että inspiraatiota myös itse kehittämään ja kokeilemaan leikittelevää tapaa liikkua monipuolisesti.


Kristiina Palomäki


Toimin ryhmäliikuntaohjaajana useassa kuntokeskuksessa pääkaupunkiseudulla ja olen myös personal trainer. Ohjaan viikottain kehonhuoltotunteja ja pyrin aina tunneillani liikuttamaan kehoa monipuolisesti niin, että jokainen kokisi kehonsa liikkuvammaksi ja rentoutuneeksi tunnin jälkeen.

 

Käytän tunneillani paljon dynaamisia liikkeitä, tasapainoharjoituksia sekä keskivartalolihaksia kehittäviä liikkeitä. Keskityn erityisesti työikäisiin, jotka istuvat paljon päivän aikana päätteen äärellä. Toki liikutan kaikkia aikuisia nuorista ikääntyneempiin.


Ohjaan myös paljon lihaskuntotunteja työikäisille. Ohjauksissani on tärkeää, että kaikki ehtisivät liikkeisiin mukaan oman kuntotasonsa mukaan ja pidän yksinkertaisista liikkeistä. Pikkaisen saa lihaksissa poltella ja tulla hiki sopivasti.  Liikunta ja oman kehon huoltaminen on parasta lääkettä, mitä voimme itsellemme antaa.


Toivottavasti saat iloa monipuolista videoistamme!Minna Häkämies


Olen liikkunut monenmoisten ryhmien ja ihmisten kanssa jo vuodesta 1998 alkaen. Matkan varrelle on mahtunut niin totaalisia hurahtamisia tiettyyn yksittäiseen lajiin kuin aikoja, jolloin olen saanut nauttia täysipäiväisestä, monipuolisesta liikkumisesta joogasta lenkkeilyyn, pilatekseen, kahvakuulaan ja Zumban hurmaan.


Erityisesti iloa ovat tuottaneet seniori-ikäisten liikkumistuokiot. Parhaita kokemuksia tähän asti ovat olleet Hyvän olon liikuntaleirit, jossa on sukellettu liikkeen, läsnäolon ja kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin pariin. Aivan huippua on ollut myös tilaisuus saada työskennellä yksittäisten henkilöiden kanssa pidemmän aikaa – voiko parempaa palkintoa yhteistyöstä saadakaan kuin se, että asiakas pystyi siirtämään kuntoutuksen avulla lonkkaleikkaustaan 3:lla vuodella!


Liikkumisessa on minusta keskeisintä on sen tuottama positiivinen olo – on se sitten ilon, aikaansaamisen, mielenrauhan lisääntymisen tai kehon paremman asennon, tasapainon, kivuttomuuden tai lihaskunnon kautta pintaan nousevaa. Meitä liikuttava keho on lahja, jonka avulla ja kautta voimme nauttia valtavasta määrästä tuntemuksia ja kokemuksia. Kehomme kuuntelu ja keho-mieliyhteyden vaaliminen on toinen itselleni hyvin merkityksellinen asia. Omassa opastuksessani painottuukin positiivinen keho-mieliyhteys, jonka syntyyn ja vahvistamiseen pyrin osaltani myötävaikuttamaan.


Toivon sinun saavan inspiraatiota viedoistamme ja kimmokkeen arjen ja miksei juhlankin keskelle!


Oletko valmis kokeilemaan Balansea riskittä ja lähes ilmaiseksi?

>