fbpx

Asiakaskokemuksia

Tuula Aaltonen, 64 v.


Jäin eläkkeelle valmennuspäällikön tehtävistä ja nyt on energiaa panostaa omaan kuntoon.


Olen aina harrastanut liikuntaa; hiihtoa, juoksua, sauvakävelyä, suunnistusta, mutta en ole koskaan verrytellyt kroppaa tai lämmitellyt lihaksia. Samanaikaisesti olen vuosikymmeniä kärsinyt niskakivuista. Fysikaaliset hoidot tai hieronta eivät ole tuoneet kuin tilapäisen helpotuksen kipuihin. Vähitellen ymmärsin, että etenkin niskalihaksia on vahvistettava ja vain minä itse voin sen tehdä.


Balanse-harjoittelun myötä niskakivut ovat lähes poissa ja liikeradat ovat laajentuneet. Autoa ajaessa oli ennen pakko luottaa vain peileihin peruuttaessa, nyt pystyn kääntämään päätäni.


Kroppa joustaa ja pysyy tasapainossa. Ennen kumarruin alas laittaessani nilkkasukkia jalkaan, nyt nostankin jalan ylös ja pujotan sukan jalkaan selkä suorana yhdellä jalalla seisten.


Käsissäni on diagnosoitu nivelrikko. Aluksi harjoitusten jälkeen ranteet olivat kipeät useita päiviä. Jatkoin kuitenkin sitkeästi harjoitusten tekemistä. Pikkuhiljaa huomasin, että ranteet eivät enää kipeydy samalla tavalla.


Kehoni on vahvistunut kauttaaltaan.


Nyt teen erilaisia harjoituksia vähintään kolme kertaa viikossa. Ohjattujen videoiden avulla harjoittelu on helppoa, eikä vie paljon aikaa.

Mauri Maunula, 63 v.


Olen käynyt erilaisissa jumpissa useana vuonna; kuntopiiri-, pilates- ja perusjumpissa. Ja muutenkin liikkunut paljon, muun muassa koiran kanssa ja golfia harrastaen. Viime vuosien aikana kehon liikeradat ovat vääjäämättä pienentyneet. 

 

Tänä syksynä aloitin uudet jumpat, joissa keskitytään enemmän coren eli keskivartalon vahvistamiseen sekä liikkuvuuden lisäämiseen ja tasapainonhallintaan, joka onkin erittäin tärkeä tämän ikäiselle.  Ohjattujen jumppien lisäksi aloitin Balanse-videoharjoittelun, jonka myötä myös liikkuvuus  ja tasapainonhallinta on selvästi kehittynyt. Uskon vahvasti, että parempi kehonhallinta lisää muun muassa lyöntipituutta ja -tarkuutta, ja niiden myötä ensi kesän golf-tulokset tulevat olemaan parempia.

 

Aion jatkaa tällä tiellä ja voin suositella sitä myös muille. Minusta harjoitukset on helppo tehdä niin kotona kuin työpaikallakin, eivätkä ne vie paljoa aikaa päivästä.

Tule mukaan 60+ ryhmään!

>