fbpx

Usein kysyttyjä kysymyksiä


Uuden palvelun käyttöönotto herättää aina kysymyksiä. Sopiiko tämä minulle, ja miten osaan käyttää tätä? Alla yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia. Voit myös kysyä meiltä suoraan sähköpostitse tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen yhteystiedot-sivulla.

YLEISET

KYSYMYKSET

Miksi Balanse on helpoin tapa harjoittaa tasapainoa?


Voit harjoittaa Balansea ammattilaistemme ohjaamana missä tahansa, silloin kuin se sinulle sopii. 24/7 saatavilla olevat videoharjoitukset eivät sido sinua kuntosalien tai muiden liikuntapalveluiden aikatauluihin. Balanse-harjoituksia voit tehdä kotona, työpaikalla tai vaikkapa mökillä. Osa harjoituksista on suunniteltu erityisesti arjen kiireisiin hetkiin sopiviksi, etkä tarvitse niihin paljoa aikaa tai edes liikunnallista vaatetusta. 

 

Kenelle Balanse on suunniteltu?

Balanse-harjoittelu sopii niin nuorille aikuisille, keski-ikäisille kuin senioreillekin. Ehkä et ole vielä löytänyt omaa tapaasi liikkua, tai sinulla saattaa olla liikuntataustaa paljonkin. Mikä tahansa liikunnallinen lähtötasosi onkaan, se ei ole este harjoittelun aloittamiselle. Asiantuntijamme ovat koostaneet monipuolisen valikoiman harjoituksia eri tasoisille kuntoilijoille.


Balansen harjoitukset on mitoitettu sinun arkeesi sopiviksi. Esimerkiksi kevyt noin kymmenen minuutin taukoharjoitus ei vaadi liikunnallista vaatetusta, ja arjen kiireessä aika on helppo ottaa missä tahansa kohtaa päivää. Nopealla harjoituksella tauotat istumista, saat veren kiertämään kehossasi ja ajatukset kirkastumaan. Pidempien harjoitusten parissa pääset aktiivisesti kehittämään taitojasi sekä tuotat kehollesi ja mielellesi hyvää energiaa ja vireyttä.


Mitä saan rekisteröityneenä asiakkaana?

Saat käyttöösi monipuolisen ja jatkuvasti kasvavan valikoiman Balanse-ammattilaistemme suunnittelemia eri pituisia ja eri teemaisia harjoituksia. Harjoitukset ovat käytössäsi rajattomasti missä ja milloin tahansa, juuri silloin kuin sinulle sopii – tarvitset vain Internet-yhteyden. 

Mitä välineitä Balanse-harjoituksissa tarvitaan?

Suurin osa harjoituksista soveltuu tehtäväksi oman kehon painolla. Joissakin harjoituksissa apuna käytetään esimerkiksi, keppiä, käsipainoa, vastuskuminauhaa tai kahvakuulaa. Kaikki harjoituksissa käytetyt välineet ovat helposti saatavilla useista urheiluliikkeistä tai päivittäistavarakaupoista. Välineillä saat lisähaastetta ja monipuolisuutta harjoitteluusi.

Tarjoatteko myös henkilökohtaista Balanse-ohjausta?

Kyllä. Balanse-ohjaajamme tekevät henkilökohtaisia ohjauksia erillisen sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Onko Balanse-harjoittelu turvallista?

Balansen harjoitukset on kehittänyt joukko liikunta-alan ammattilaisia. Harjoituksia tehdessä huomioi aina, että ympäristö on turvallinen, ja että saat tarvittaessa otettua tukea jostain, esimerkiksi tuolista, kaatumisen välttämiseksi. Mikäli sinulla on liikuntaelinvaivoja, olet toipumassa jostakin sairaudesta, tai jokin liike tuntuu kehossasi epämukavalta, konsultoi aina lääkäriäsi tai fysioterapeuttiasi.


Lue lisää Balanse-harjoittelun soveltuvuudesta erilaisissa terveydentilaan liittyvissä ongelmissa alta.

 

Sopiiko Balanse minulle?

Nivelrikko tai reuma

Jos kärsit nivelrikosta, sitä ei toki voida parantaa. Sen sijaan liikunta auttaa vahvistamaan lihaksia ja jänteitä nivelen ympärillä, jolloin niveleen kohdistuva rasitus vähenee pehmytkudosten tukiessa sitä. Myös nivelpintojen ja rustojen aineenvaihdunta paranee liikkuessa, jolloin nivelrikon eteneminen hidastuu. Pahinta nivelrikolle on liikkumattomuus. Nivelreumaan pätee samat asiat, eli kun liikemallit, kehonkäyttö ja lihaskunto paranee, niveliin kohdistuva rasitus on vähäisempää.


Korkea Verenpaine

Olemme ottaneet huomioon korkean verenpaineen haasteet liikkeissä. Balanse-harjoitteluun ei kuulu esim. pitkiä staattisia pitoja, joissa verenkiertoa estettäisiin lihasjännityksellä, emmekä myöskään tee äärimmäisiä ponnistuksia, joissa akuutti verenpaine kasvaisi korkeaksi. Toki edistyneemmät harjoituksemme voivat nostaa hetkellisesti verenpainetta, joten kannattaa käyttää omaa harkintaa ja/tai kysyä lääkäriltä, soveltuvatko harjoitukset sinulle. Yleisesti ottaen liikunta alentaa kohonnutta verenpainetta.


Diabetes

Ehdottomasti kyllä. Varsinkin kakkostyypin diabetekseen liikunta on erinomaista lääkettä. Ykköstyypin diabeteksen kanssa sinun kannattaa pyytää lääkäriltäsi lääkityksen annosteluohjeet liikunnan yhteydessä. Diabetespotilailla liikunta ehkäisee taudin sekundäärisiä oireita mm. parantamalla verenkiertoa.


Asentohuimaus

Huimaustilat ovat usein väliaikaisia vaivoja, jotka parantuvat itsestään. Balansen tasapaino- ja monipuoliset asentoharjoitukset usein nopeuttavat oireiden poistumista.


Ylipainoa

Balanse-harjoittelu sopii hyvin reilustikin ylipainoisille koska voit valita harjoituksia oman kuntotasosi mukaan. Voit jakaa myös liikuntaa pienempiin osiin koska Balansessa on myös paljon lyhytkestoisia harjoituksia joita on helppo tehdä vaikka muutaman kerran päivässä.  Balanse tai mikään muukaan liikuntaohjelma ei ole kuitenkaan painonhallintaohjelma, mutta kaikki liikunta tukee painonhallintaa.

TERVEYS

&

HYVINVOINTI


Palvelu perustuu suomalaisiin liikuntasuosituksiin ja se on kehitetty yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa. Mitään Palveluun liittyvää tietoa, tekstiä, kuvaa tai videokuvaa, ei tule ymmärtää lääketieteelliseksi tai lääkinnälliseksi neuvoksi/hoidoksi. Palvelu ei ole lääketieteellinen tai lääkinnällinen palvelu.

OSTAMINEN

&

MAKSAMINEN

Millä kaikilla maksutavoilla voin maksaa ja miten?


Yleisimmät pankki- ja luottokortit

Jos maksat tilauksesi pankki- tai luottokortilla, voit valita kaikista tilausjaksoista ja maksuvaihtoehdoista sinulle sopivimman. Kortilla maksaminen on turvallista, koska maksut välittävät yksi Suomen käytetyimmistä maksunvälittäjistä.


Pankkisiirto eli maksu verkkopankissa

Jos maksat Balansen käytöstä verkkopankissa, voit valita vain 3, 6 ja 12 kuukauden tilausjakson. Jatkuvaan tilaukseen suosittelemme maksamista luottokortilla.


Paperilasku

Voit myös maksaa määräaikaisen tilauksen perinteiseen tapaan paperilaskulla.


Liikunta- ja virikesetelit

Meille voit maksaa myös kaikilla liikuntarahatuotteilla, kuten Edenred, Eazybreak, ePassi ja Smartum. Jos maksat liikuntarahatuotteilla, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.


Kuinka voin peruuttaa tilaukseni?

Tilaus maksetaan aina seuraavaksi tilausjaksoksi kerrallaan etukäteen. Jos haluat peruuttaa tilauksesi, se onnistuu oman tilisi hallintasivulta. Voit harjoitella Balansen kanssa jo maksetun tilausjakson loppuun asti.


Millä laitteilla voin seurata Balansen harjoituksia?


Tietokone, pöytämalli tai kannettava

Balansen harjoitukset ovat videoina. Mitä suurempi tietokoneen ruutu, sitä parempi – on tärkeää että näet ja kuulet mitä ruudulla tapahtuu. Äänien täytyy myös kuulua, joten jos tietokoneestasi ei kuulu ääniä, tarkista laitteesi asetukset, tai käytä ulkoisia tietokonekaiuttimia. Videot näkyvät kaikilla verkkoselaimilla.


Älypuhelin tai tabletti

Videot näkyvät ja kuuluvat myös älylaitteilla, joten voit harjoitella Balansen kanssa missä haluat, kunhan sinulla on laitteessasi internet-yhteys.

LAITTEET

&

TEKNIIKKA

>